12 juni 2016: ‘Waterhymns’ in Ipanema (toren Bonnefantenmuseum)

BonnefantenmuseumOp zondagmiddag 12 juni 2016 verzorgde Femmes Vocales een sfeervol zomerconcert in de toren van het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

Tijdens dit concert werden de luisteraars getrakteerd op een aantal muzikale schilderijtjes en prachtige sfeertekeningen met als thema de liefde, schoonheid en natuur in alle mogelijke combinaties.

Uitgevoerd werden werken van een tweetal componisten.

  • Aan de basis van de liederen van Aulis Sallinen (Finland 1935) liggen traditionele oud-scandinavische teksten. Zijn ‘Songs from the sea’ schreef hij in 1974 en betreft vier a capella werken waarin het diepe respect voor de zee met al haar gevaren een grote rol speelt.
  • Van de Engelse componist Gustav Holst (1874-1934) worden ‘Choral Hymns from the Rig Veda’ en ‘Two Eastern Pictures’ uit 1908 uitgevoerd. De tekst van deze werken is gebaseerd op Oosterse poëzie en filosofie en is een hommage aan de schoonheid van de natuur.

De werken van Holst werden op harp begeleid door Josephine van Son, die tevens enkele solowerken ten gehore bracht

Dit concert werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Sunrise die rondom het concert zorgde voor Molukse hapjes. De opbrengst van het concert kwam ten goede aan diverse projecten op de Molukken, waaronder onderwijs, duurzame energie en schoon drinkwater.

Dit bericht is geplaatst in Concerten. Bookmark de permalink.